SWE DEN
Menu
Menu 
Ankring & liner
Elektronik & Navigation
Indretning & Dæksudrustning
Motor & Tilbehør
Sejlads & Sikkerhed
Vand & VVS

Hjertmans - et halvt århundrede med bådudstyr

Efter et halvt århundrede i branchen er Hjertmans Bådudstyr i dag en blomstrende virksomhed i sine bedste år med et stort butiksnetværk og e-handel i både Sverige og Danmark.
 

Med solidt branchekendskab, en stor passion for sejlads og et bredt og loyalt netværk af leverandører, sørger vi for altid at kunne tilbyde det nyeste inden for sejlads og fritid. Den højest mulige kvalitet til den bedst mulige pris er vores mantra. Vi er omhyggelige med at pleje både vores kunder og leverandører, og gensidig tillid betyder alt for os.
 

Historien begyndte tilbage i 1960'erne i Sundsvall. Den unge sejlsportsentusiast Sten Hjertman var netop vokset ud af sin første kapsejladsjolle og var på vej til næste klasse, OK-jollen, dengang Sveriges største kapsejladsklasse. Sten var 15 år gammel og havde et begrænset budget, så hans første OK-jolle blev et halvfabrikat, der blev yderligere udstyret. Sejladsen gik godt, resultaterne kom og snart var der en ny jolle i støbeskeen til Sten og 5-6 af hans kapsejladsvenner. Drømmen var en lettere og hurtigere båd. Her blev forretningsmanden Sten Hjertman født. Samkøb af jolleskroge og tilhørende tilbehør skulle gøres billigere og forenkles, mente han. Sten gik i gang med at sælge til venner og bekendte med varelageret under sengen, og så gik forretningen i gang.
 

Tiden gik, og det var tid for Sten at læse videre, han flyttede til Chalmers i Göteborg og til OK-sejlsportens mekka – Långedrag og Marstrand. Indkøbene til sejlervennerne havde udviklet sig i et forsigtigt omfang. Stens mors gamle skab blev et lager for blokke og lign, den meget brugte Volvo Amazon var altid fyldt til randen med udstyr. Kollegieværelset i Krokslätt var begyndelsen på lager og produktion. Under sengen blev opbevaret udstyr og i skabet hang der våddragter. Det hobbyrum, der eksisterede, blev et værksted, hvor master blev høvlet og lakeret.
 

De første kontakter med grossister og producenter blev lavet, det var lettere i Göteborg. Sten husker: "Lille fortjeneste pålagt på to procent på joller og fem procent på tilbehør. Forretningen var stadig OK, da omkostningerne allerede var taget for egen sejlads.
 

Efter endt uddannelse vendte Sten tilbage til sin hjemby Sundsvall. Det første rigtige forretningssted blev en kælderbutik med pedantisk orden – for alle elskede blokke og tovværk. Der blev udviklet en "pænere" prisliste med håndklippede billeder, og starten på postordresalget kom  godt i gang. Virksomheden fortsatte i et stigende tempo. Kataloget var salgsinstrumentet. Det blev finere med tiden, med pænere billeder og blev trykt i flere og flere eksemplarer.
 

Takket være den første medarbejder, der havde forbindelse til Sydsverige, fik Hjertmans mange postordrekunder i Helsingborg og omegn. Ideen om en butik i Helsingborg blev født i 80'erne. Hjertmans overtog en butik på Råå i Helsingborg, og forretningen fortsatte.
 

I 90'erne var det tid til den næste butik, nu i Göteborg, Sveriges udstyrsby. Håkan Gendenberg og Fred Wennberg startede der, og med deres solide branchekendskab blev det en succeshistorie. En rigtig bådtilbehørsbutik i Göteborg, hvor Håkan stadig er med!
 

Så er det rullet videre med butikker i Västerås, Karlstad, Bromma, Malmø, Uppsala, Stenungsund, Norrköping og seneste skud på stammen er etablering i Danmark med Anders Jessen ved roret, her er planen 3-4 butikker samt professionel handel via www.yachtkemi.com. Den første butik er etableret i Kolding og hedder Hjertmans Dansk Marine udstyr ApS, og næste butikker vil snarligt blive etableret i Århus & Storkøbenhavn.
 

Postordrekataloget blev efterhånden erstattet af webshopping og nu også en Dansk hjemmeside  www.hjertmans.dk . OK-jollesejleren Sten Hjertman overlod roret til den næste OK-jollesejler, Stefan Järudd, og nye ejere i 2015. I maj 2023 går Stefan på pension, og Torbjörn Seger fra Wurth bydes velkommen som ny administrerende direktør.

Vent venligst...